Keçiboynuzu Unu:
Akdeniz bölgemizde yetişen özenle seçilmiş, doğal şeker oranı yüksek keçiboynuzu meyvelerinin öğütülmesi yoluyla elde edilen Keçiboynuzu Unu, hamur işlerinde kullanılabilir ayrıca süte karıştırılıp tüketilebilir.
Menşei: Türkiye
Keçiboynuzu ve Keçiboynuzu Unu Nedir?
Yunanca'da keration, İngilizce'de carob, Arapça'da ise kharub (خروب) veya kharnub olarak anılır. Keçiboynuzu tohumu yüzyıllar boyunca elmas ölçmek için kullanılmış, elmaslar keçiboynuzu tohumu ile tartılarak satılmıştır. Bu yüzden, kırat ya da karat denilen ölçüye adını vermiştir.
Keçiboynuzu, özellikle Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen sıra dışı enerji dolu bir bitkidir. Taze tüketildiğinde çok tatlı bir tadı vardır. Keçiboynuzunun içerisinde şeker tadı veren bir sıvı vardır. Görüntüsünden dolayı keçiboynuzu adı verilmiştir ve Kıbrıs’ta çok iyi Devamını Göster