Pirinç İşlemeli Uzun Tombul Kahve Öğütücü El Değirmeni
Lezzetli bir Türk kahvesi hazırlamanın ilk adımı kahve çekirdeklerinin taze olarak pişirme sırasında çekilmesi ile başlar. Bunun için de elektrikli kahve değirmenlerinin yerine kesinlikle pirinçten yapılmış kahve değirmeni ile öğütmek gerekir. El değirmeni, kahve çekirdeğinin ezilip dağılmasının yerine toz şeklinde ve dağılmadan, hoş kokusunu ve keskin aromatik raiasını kaybetmeden bir arada tutunmasını sağlayan tek ve en önemli araçtır.Kavrulmuş Kahve çekirdeklerini üst kısmındaki küçük açılan hazne bölümünden tane tane koyduktan sonra ,isteğimize kadarını saat yönünde ritmik hareketlerle üst tutamak kolunu çevirip kahvenin hoş kokusunu almaya başladığımızda, bilmeliyiz ki kahveye ilk lezzeti vermeye başlamışızdır. Kahve çekme işlemi bittikten sonra ise alt kısmındaki haznede biriken kahveyi bakır cezvede pişirmeye başlayabilirsiniz,
Kahve ve Kahve çekirdeği iriliğindeki y Devamını Göster