Tahin (Kepeksiz)
Kepeksiz tahin susamın (Yerli Susam) kepeğinin %100'ü taş değirmende alındıktan sonra tahin haline getirilmesi ile oluşmaktadır.
TAHİN
İyi kalitede susam tohumlarını sıra ile eleyerek, kabuklarının soyulması ve ayrılması işleminden sonra yıkanarak 150-200 derecede 2-3 saat kavrulur. Sonrasında oda sıcaklığına inene kadar bekletilir. Ezilmek suretiyle hiçbir katkı ve koruyucu madde eklenmeksizin tahin elde edilir.
SUSAM
Tahinlerin imal edildiği susamlar özenle seçilmiş Antalya-Manavgat susamıdır. Susamlar dikkatle elenip temizlendikten sonra odun fırınında kavrulup taş değirmeninde öğütülmektedir.
TAHİNİN FAYDALARI
- E,C ve B vitaminleri bakımından zeng Devamını Göster