Kısırlık Siyez Bulguru
4 Kişil Kısır : 2 baş kuru soğan, 1/2 çay bardağı zeytinyağında öldürülür. 2 su bardağı kısırlık siyez bulguru yıkanıp karıştırılır. 1 tatlı kaşığı kimyon konup 10 dakika bekletilir. Küçük doğranmış yeşil soğan, maydanoz, dereotu, kornişon turşu ilave edilir. Limon, tuz, karabiber, nar ekşisi karıştırılıp ılık servis edilebilir.
Siyez (triiticum monococcum) 2n=14 kromozom yapısıyıla, genetik olarak en basit buğday çeşididir. 10.000 yıl önce yetiştirilmeye başlanmış olan bu nadide tahıl günümüz buğdaylarının atasıdır.
Genetiği değişmemiş tek tahıldır. n=14 kromozom yapısıyla tarihteki ilk buğdaydır. Nuh'un tarlaları olarak da bilinen Presidium'da Türkiye'den seçilen tek üründür. Yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Hücre yapısını korur, yaşlanmayı geciktirir.Devamını Göster