Pirinç İşlemeli Isırgan-Keten Tohumu Öğütücü Değirmeni
Bazı bitkilerin tohumlarını toz halde kulanmak ve oksidasyonunu önlemek için taze olarak öğütmek ve etken şifasından yaralanmak için kullanım sırasında toz haline getirmek gerek.Bunun için de pirinçten yapılmış el değirmeni ile öğütmek gerekir. El değirmeni bitki tohumunu toz şeklinde ve dağılmadan, hoş kokusunu ve keskin aromatik raiasını kaybetmeden bir arada tutunmasını sağlayan tek ve en önemli unsurdur.Bitki tohumlarını üst kısmındaki küçük açılan hazne bölümünden tane tane koyduktan sonra , saat yönünde ritmik hareketlerle üst tutamak kolunu çevirip öğütme işlemine başlamış oluruz ,Çekme işlemi bittikten sonra ise alt kısmındaki haznede biriken bitki tohum tozunu boşaltabilirsiniz.
Karabiber ve Karabiber çekirdeği iriliğindeki kuru ,taneli tohumları öğütmek için kullanılır.Evsel kullanımı için idealdir.
Dededen toruna evladiyelik,ömürlüktür.
Devamını Göster