Siyez Tarhanası
4 Kişil Siyez Tarhanası Çorbası : 100 gr kıyma (fındık köfte) tencerede tereyağı ile hafifçe kavrulur. 1 tatlı kaşığı salça, 4 bardak su veya et suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır. 1/2 bardak suda 3 yemek kaşığı tarhana eritilerek katılıp, 3 dakika kaynatılır. Tuz ve karabiber ile tatlandırılarak servis edilebilir.
Siyez (triiticum monococcum) 2n=14 kromozom yapısıyıla, genetik olarak en basit buğday çeşididir. 10.000 yıl önce yetiştirilmeye başlanmış olan bu nadide tahıl günümüz buğdaylarının atasıdır.
Genetiği değişmemiş tek tahıldır. n=14 kromozom yapısıyla tarihteki ilk buğdaydır. Nuh'un tarlaları olarak da bilinen Presidium'da Türkiye'den seçilen tek üründür. Yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Hücre yapısını korur, yaşlanmayı geciktirir. İçerdiği Devamını Göster